Trin 1
jeg benytter en Bodum stempelkande, 0,8L (800g) men du kan selvfølgelig benytte hvilken som helst stempelkande til at lave din stempelkaffe.
Når dit vand har kogt, så giv det 2 minutter til at køle ned til en 93-96 grader. Det er den temperatur jeg anbefaler til at brygge med.
Trin 2
Vej kaffen, 55 G. og Indstil din kaffe-kværn til at kværne til en grovhed der ligner den på billedet. Når du kværner kaffe til stempelkande, vil du opleve en fantastisk friskhed i din kaffe, hvis du kværner kaffen lige inden du skal brygge den. Det er let at gøre med din egen kaffekværn.
0,35 liter / 3 kopper 21g
0,5 liter / 4 kopper 30g
0,8 liter / 6 kopper 55g
Hvis du vil prøve anden antal kopper, skal du bruge 1 g kaffe
for hver 18 gram vand.
TRIN 3
Placer stempel kanden på en vægt, tilsæt den malede kaffe og stil den til nul.
TRIN 4
nu hælder du vandet på, 800g / 0,8L på kaffen og sæt timeren til 3:30 minuter.
TRIN 5
Grumsen vil flyde oven på vandet og danne en skorpe. Rør forsigtigt rundt med en ske efter 1 minuts tid. Grumsen vil synke til bunds, hvilket gør det lettere at trykke stemplet ned.
TRIN 6
når tiden, 3:30 min, er gået. Tryk langsomt stemplet ned.
TRIN 7
Server kaffen – og ny den gode smag, god fornøjelse!
Copyright 2025 © Italian Coffee